Компанія Zerode оголосила про випуск нового даунхільного велосипеда G3, третьої версії свого велосипеда для швидкого спуску, який тепер оснащений коробкою передач Pinion.

Засновник Zerode, Роб Метц (Rob Metz) з Нової Зеландії, виготовляє свої власні велосипеди вже протягом багатьох років. У 1996 році він приїхав на Чемпіонат світу в Кернсі на власноруч зробленому велосипеді з ходом 150 мм. Проте на той момент велосипед був зі стандартною трансмісією. Вперше він використав “нестандартну” трансмісію у велосипеді в 2005 році. Відомість Zerode займає окремий пост, який я зроблю пізніше. Модель Zerode G1 була представлена на ринку у 2011 році, а в 2013 році з’явився Zerode G2. І ось, через 10 років, було оголошено про третю версію даунхільного велосипеда під назвою G3. Тепер, замість планетарної втулки Shimano Alfine та пари ланцюгів, використовується повноцінна коробка передач Pinion C1.6. Коробки Pinion вже успішно пройшли випробування на велосипедах Taniwha і Katipo для катання по ендуро, тому це виглядає досить логічним рішенням.

Рама буде доступна в трьох розмірах з рамою висотою 435, 460 і 480 мм та кутом вилки 63°. Задні стріли у всіх моделей однакові – 440 мм. Велосипед використовує ремінь Gates Carbon Drive. Звісно, це великий велосипед з колесом 27,5 дюйма ззаду і 29 дюймів спереду.

Говорять, що під час випробувань G3 з допомогою різних гонщиків велосипед помітно виходив перед стандартними велосипедами для швидкого спуску завдяки своєму дуже високому головному обгону. Щодо гальмування, тестувальники відзначають чудове зчеплення, яке надає низька неамортизована маса велосипеда (трансмісія розташована біля каретки, а не на задньому колесі).

Офіційна презентація та анонс велосипеда G3 плануються на цьому тижні на Crankworx Rotorua. Попереднє замовлення буде відкрито у квітні, і перші велосипеди мають надійти до покупців уже у другій половині цього року. Наразі доступно коротке промо-відео з екшеном.

Також долучайтесь до нашого технічного форуму та чекаємо на ваші коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *