Devinci вирішили вшанувати Стіві Сміта і назвали нову модель свого велосипеда — Chainsaw. LongLiveChainsaw!

Прототип цього велосипеда ми бачили від Кема Зинка в кінці минулого літа. Рама дуже схожа на актуальну модель Devinci Spartan HP, але виготовлена з алюмінію 6061-T6 та має більший хід задньої підвіски. Буде варіант повністю на 29″ колесах з 170мм ходу задньої підвіски та 180мм ходу вилки, а також маллет з 27.5″ колесом ззаду і ходом 180мм з двохкоронкою на 190мм.

Щодо ходу підвіски, відповідає аморт, розмір якого 225*70мм, і додаткові 10мм ходу можна отримати, видаливши 5мм проставку з аморта.

Для ролика передбачена спеціальна кришка.

У нижньому вусі кріплення амортизатора є фліп-чіп, за допомогою якого відбуватиметься регулювання геометрії під маллет/найнер.

На верхній та нижній трубі є вбудована захист від ланцюга, але на нижній трубі зверху немає амортизатора для перевезення велосипеда в пікапі, який досить часто зустрічається на нових рамах.

Але є кріплення для пляшки. У фрірайдно-даунхільного велосипеда це рідкість, і амортизатор можна докупити та приклеїти самостійно, адже на ринку є рішення від різних виробників. У рами розміру М кріплення спокійно вміщує пляшку на 500мл.

Рама має рульову стандарту ZS44/56 зверху і знизу відповідно. Є внутрішня проводка гідроліній.

Геометрія

Рама представлена у чотирьох розмірах: S, M, L та XL. У кожного розміру своя довжина пер: 425, 430, 435 та 440мм, на седловині пера подовжаться приблизно на 10мм через особливості траєкторії руху задньої осі колеса. Річ: 429, 469, 494 та 519мм. Стандартний кут рульової 62.9°, кут підсідла 79.6°. Якщо перевернути фліп-чіп в нижнє положення, кут рульової зменшиться на 0.8° і складе 62.1°! Дропаути 157*12мм та каретка BSA під 55мм чейнлайн (хз якої ширини, ймовірно, 73мм). Цифри геометрії для ендуро і дх версії на картинках нижче.

Комплектації

На даний момент доступні 3 комплектації для покупки: два ендуріка на повітряній підвісці і один даунхільний велосипед на пружині. Плюс пізніше можна буде купити раму окремо за 2 600$. В ціновій політиці дотримувалися помірних поглядів і намагалися зберегти візію Стіві Сміта, який хотів, щоб якнайбільше людей каталося на велосипедах.

  • Devinci Chainsaw GX 12S — 3 900$
  • Devinci Chainsaw SX 12S — 4 700$
  • Devinci Chainsaw GX DH — 5 000$

Більше інформації про комплектації можна знайти на сайті виробника.

Просто так Devinci не вирішили використовувати назву Chainsaw, а попросили на це дозвіл у мами Стіві Сміта — Тіанни, яка завжди підтримувала Стіві у його починаннях і часто везла його на гору під час тренувань замість підйомника (що було зафіксовано в вічній стрічці “Seasons”). Знак вдячності Devinci будуть щорічно жертвувати відсоток від продажу Chainsaw в Фонд Наслідку Стіві Сміта.

Стіві просто хотів, щоб діти каталися на велосипедах. Коли ви катаєтеся на велосипеді, ви на вулиці, і це те, що він хотів. Щоб діти були щасливі під час катання. — Тіанна Сміт

Френсіс Морен, генеральний директор Devinci, показує Тіанні велосипед на ім’я Стіві Сміта.

Кому ще недостатньо пробило на сльози — ось відео від Devinci з Тіанною та катанням на велосипеді.

LongLiveChainsaw!

Також долучайтесь до нашого технічного форуму та чекаємо на ваші коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *