На виставці Taipei Cycle Show 2023 компанія DVO Suspension представила свою нову вилку для ендуро – Onyx D1.

Однією з головних особливостей нової вилки Onyx D1 є збільшений діаметр ніжок – тепер вони мають діаметр 38 мм (такий же, як і в вилці Zeb), замість 36 мм, як у попередніх моделях. В лінійці вилок Onyx буде кілька моделей, включаючи D1, D2 і D3. У всіх моделей вилки є порожниста кована корона, але у D1 і D2 корона виготовлена з алюмінію серії 7000, а в D3 – з алюмінію серії 6000. Завдяки новому шасі максимальний хід вилки збільшено на 20 мм.

Зовнішню регулювання негативного ходу OTT збережено тільки для моделі D1. Для вилок D2 і D3 було створено повністю повітряну пружину SL. У SL немає жодних зігнутих пружин, і тиск в позитивній та негативній камерах автоматично вирівнюється (скоріш за все, завдяки відповідному фрезеруванню в нозі). Крім того, пружина SL буде доступна як опція і для моделі D1. У всіх моделей лінійки D буде можливість регулювати об’єм позитивного ходу за допомогою токенів.

Серед інших відмінностей, D1 оснащена найпотужнішим гасителем з ручками для налаштування компресії і ребаунда високої і низької швидкості. D2 матиме спрощений гаситель з ручкою лише для налаштування компресії і ребаунда низької швидкості. D3 отримає базовий гаситель, в якому, однак, будуть ручки налаштування компресії і ребаунда низької швидкості. Ймовірно, вилку D3 будуть встановлювати тільки на комплекти OEM, і її не буде доступно для окремої покупки.

Нова вилка також отримала нові ніжки з клапанами для автоматичного викидання надлишкового тиску. На цих ніжках не потрібно нічого обертати чи натискати – все працює автоматично без втручання людини. Ця функція є новою для DVO, інші моделі не мали подібного обладнання. До того ж, це перша вилка з таким функціоналом, яка доступна в штатній комплектації, поки SRAM подає патенти на подібну систему – DVO вже випускає готовий продукт!

Також варто відзначити нову конструкцію вісі з одним болтом для її фіксації в дропауті, яка є спільною для всієї лінійки Onyx D.

Технічні характеристики:

  • Вісь Boost 110×15 мм
  • Доступна лише для коліс 29″
  • Оффсет 44 мм
  • Розстій між віссю та короною 597 мм
  • Кріплення ротора 203 мм
  • Конусний шток
  • Інтегровані кріплення для захисних крил
  • Хід 160-180 мм!

Вилка надійде в продаж цієї осені, приблизна роздрібна ціна для Onyx D1 становить 1 200 доларів США. Усі три моделі лінійки D також вийдуть в спеціальній версії для електровелосипедів з індексами E1/E2/E3. У серії E вони матимуть збільшені на 28% і більшу вагу для більшої міцності.

Також долучайтесь до нашого технічного форуму та чекаємо на ваші коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *