OChain представили своє нове кріплення для ланцюга, яке зменшує pedal-kick та має можливість налаштування вільного ходу без розбирання.

В кінці минулого літа на гонці в Валь ді Соле Canyon Sender помітили оновлену версію OChain з налаштуванням вільного ходу. Тепер — офіційний реліз. У першій версії цього пристрою можна було регулювати вільний хід всередині, спочатку були доступні варіанти з 6 і 12° вільного ходу. Тепер же можна регулювати вільний хід, не розбираючи OChain, для цього на ньому є відповідна ручка під шестигранник. Повертаєте ручку проти годинникової стрілки для розблокування механізму, вставляєте шестигранник на 2,5 мм в центр, повертаєте його на потрібне значення, повертаєте ручку за годинниковою стрілкою для фіксації. На краях ручки є відповідні пази під шестигранник, щоб її було легше повернути (це ви, можливо, бачили в ручках амортизаторів, принцип той самий).

Все влаштовано досить просто: за допомогою храпового механізму ручка обертає зовнішню (срібну на фото) частину механізму відносно внутрішньої (чорна на фото), зменшуючи вільний хід між ними. До зовнішньої частини механізму прикручена зірка. Внутрішня частина механізму закріплена на шатунах. Чим менше вільний хід, тим менший кут може повертатися зірка. Поки ви крутите педалі — внутрішня частина торкається відбійників (на фото вони червоні), перестали крутити — зовнішня частина обертається навколо внутрішньої на вибрану кількість градусів.

OChain навіть зробили спеціальну таблицю, яка допоможе власникам вибрати правильну настройку OChain-R відповідно до стилю катання та типу траси.

OChain-R працює зі зірками з кріпленням 104BCD і сумісний з шатунами direct mount від Sram, Shimano, Raceface, FSA, Etherteen, Hope. Вага — 150 г. В конструкції використовуються деталі з алюмінію 7075-T6, 6082 та сталі Inox 316. Обмеження на максимальну вагу велосипедиста — 120 кг. Для придбання доступні варіанти в чорному та сріблястому кольорах. Ціна — 385 євро. Вже доступно для попереднього замовлення, відправку розпочнуть з 15 квітня.

Також долучайтесь до нашого технічного форуму та чекаємо на ваші коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *