Твердіше, легше, з новою-старою вісью і можуть бути блискучими.

Алюмінієві шатуни не втрачають популярності серед звичайних велосипедистів через свою простоту, невимогливість і, звісно, ціну. Карбон – це добре, коли є бюджет, а велосипед частіше радує око своїм існуванням, ніж використовується для своєї основної мети. Алюміній – не такий гучний, але надійний. Приблизно так подумали в e*13 і вирішили оновити свої шатуни Helix.

Оригінальні Helix не відрізнялися своєю примхливістю в дизайні, це просто нормальні бюджетні шатуни на 24 мм осі.

В Helix Race підхід трохи переглянули. Вони все ще виготовляються з кованого алюмінію 6066-T6, але замість 24 мм осі на шліцах – вирішили повернутися до 30 мм осі з алюмінію 7050-T7, з трикутним полігональним кріпленням. Таке кріплення було представлене ще на перших шатунах e*thirteen і показало себе з найкращого боку. Спочатку навіть були суперечки – наскільки швидко комусь вдасться провірити ось в шатуні, вибивши її, але за роки використання проблем з таким кріпленням не виявлено. Встановлюється просто, не потрібно ніяких зайвих болтів і піджимів, відмітивши ширину комплектними пластиковими шайбами і в дорогу! Знімати теж просто, болт на 8 мм самовитісняючий.

У нових шатунах тепер є місця, де додатково пройшли фрезою, ось тут такі гарні різьби. А також з’явилися знімні комплектні пластикові амортизатори на краях, виглядають чудово і можна купити окремо за 10 $. Зірка під кріплення Direct Mount Quick Connect. Шатуни сумісні з зірками під Boost і Super Boost.

Заявлена вага 165 мм шатунів – 556 г (оригінальні Helix важать на 30 г більше). Шатунам додали новий розмір, тепер є 165 мм, а також можуть бути в розмірах 170 і 175 мм, лише під 73 мм каретку. Як і звичайні Helix, шатуни доступні в звичайному чорному, але тепер є і бронзовий варіант, який за відтінком нагадує покриття Kashima. Ціна на Helix Race зросла до 280 $ (за цю ціну можна купити два комплекти звичайних Helix). Комплект не включає в себе зірку і каретку.

Також долучайтесь до нашого технічного форуму та чекаємо на ваші коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *